Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@19:46:01 GMT

اربعین در کربلا اوج گرفت

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۶۷۲۶۸

اربعین در کربلا اوج گرفت

تهران – ایرنا- مراسم زیارت اربعین و راهپیمایی ویژه این مراسم در غروب دیشب چهارشنبه با ورود آخرین دسته ها وگروه های زائران بعد از طی صدها کیلومتر با پای پیاده به کربلای معلا، به اوج رسید، آن هم در غیاب میلیون ها زائر مشتاق ایرانی که اربعین امسال را در فراغ عراق به عزا نشستند.

آخرین گزارش ها حکایت از تجمع میلیونی در کربلا دارد و تازه از راه رسیده ها با ورود به خیابان های کربلا به صورت فشرده به سمت حرم حسینی در حرکت اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عراقی ها این مراسم را هر ساله از اول ماه صفر با حرکت از فاو در حدود 500 کیلومتری جنوب بغداد و در کرانه های اروندرود شروع می کردند و امسال نیز برغم آنکه دولت عراق تلاش داشت تا بخاطر کرونا محدودیت هایی را به اجرا بگذارد، اولین کاروان ها از همین منطقه براه افتاد ، در همان موعد مقرر!

دسته های عزادار از شمال عراق، از استان کرکوک، نینوا و صلاح الدین نیز از همان روزها با پای پیاده به راه افتادند.

شمالی ها این هفته به بغداد رسیدند و جنوبی ها به نجف و از اوایل این هفته موج جمعیت زائر در جاده بغداد – کربلا و نجف – کربلا به اوج رسید؛ بویژه آنکه زائران شمالی و جنوبی به دسته های اهالی بغداد و نجف پیوستند که معمولا هر ساله در 3- 4 روز آخر حرکت خود را به کربلا آغاز می کنند.

اما محور دیگری هم هست که امسال کمی کم رونق بود؛ مسیر حسینیه که از سد الهندیه در استان بابل شروع می شود و از کنار کانال آب و چندین روستا در میان نخلستان های انبوه عبور می کند.

این مسیر هر ساله شاهد بیشترین حضور ایرانی ها بود که خود را از مرز مهران با خودروهای ون به این نقطه می رساندند و از این محل سفر خود را با پای پیاده به سمت حسینیه در حومه کربلا ادامه می دادند.

این مسیر براساس گزارش ها، امسال کمی کم رونق تر بود و از آن زنجیره انسانی که در طول شبانه روز لحظه ای قطع نمی شد، خبری نبود.

مراسم امسال تا بامداد امروز با کمترین حادثه همراه بوده است و تنها شیطنت گروه کوچکی از عراقی ها که خود را "جریان اکتبر" نامیده اند، در روز سه شنبه، برای ساعاتی اوضاع آرام کربلا را دستخوش بی نظمی کرد.

اینان همانها هستند که از اکتبر 2019 به اعتراض های معیشتی و صنفی عراقی ها نفوذ کرده و باعث ماه ها آشوب و بی نظمی در شهرهای مرکزی و جنوبی عراق و ریخته شدن خون های بسیاری از شهروندان عراقی شدند.

اربعین متفاوت

همزمان با حرکت میلیونی زائران عراقی به نقاط مختلف این کشور به سمت کربلای معلا،  شبکه های اجتماعی در عراق امسال موج می زد از حسرت عدم حضور میهمانان ایرانی اربعین.

اکثر آنها که با زائران ایرانی در این سال ها آشنا شده و حشر و نشری داشته اند و حالا بعد از سال ها حتی روابط خانوادگی برقرار کرده اند، این روزها دست به قلم شدند؛ از خاطره هایشان نوشتند و تصاویر یادگاری را به اشتراک گذاشتند.

اکثر آنان در پیام های اینترنتی شان به ایران، به دوستان و همراهان سال های قبل خود اطمینان دادند که به شکل نیابتی، زیارت اربعین را به جا خواهند آورد.

پیامی بود که در آن یک زائر عراقی برای رفیق ایرانی اش نوشته بود که "امسال دلم سوخت".

برخی دیگر نیز در پیام هایشان در شبکه های اجتماعی نوشته بودند، "امسال شما درعراقید و دل های ما با شما در ایران".

ایرانی ها نیز امسال به خاطر کرونا شیوه شرکت در مراسم اربعین را تغییر دادند؛ اولا به نظر و توصیه و تصمیم مقام های ارشد و ستاد کرونا و نیز رهبر معظم انقلاب حرمت بخشیدند و از انجام این سفر منصرف شدند؛ کسی برای رفتن به عراق تلاش نکرد و عده اندکی هم که در اوایل ماه صفر قصد سفر کرده بودند، در مرز شلمچه با مانع روبه رو شدند، چرا که دولت عراق اساسا هرگونه سفر زائران خارجی را به عراق ممنوع کرده بود و مقام های ایرانی هم این ممنوعیت را حرمت گذاشتند و مقررات انسداد مرزها را به نیروهای مرزبانی ابلاغ کردند.

دوراهی رفتن و نرفتن

برخی ها این نرفتن امسال ایرانی ها را از سر ترس از ابتلا به ویروس کرونا و ریسک مرگبار آن دانسته اند، اما در میان بسیاری از آنها که سال های قبل مشرف شده بودند؛ یک دوراهی سبز شده بود؛ برویم یا نرویم؟

این سوالی جدی بود که بخصوص در میان جوانان عاشق اهل بیت (ع) به مرکز بحث اصلی تبدیل شده بود.

ایرانی ها اگر چه نسل های قدیمی تر ، اما سابقه بسته بودن راه کربلا را داشته اند؛ چندین دهه به خاطر دشمنی رژیم بعثی حاکم بر عراق راه کربلا بسته بود و حسرت زیارت حرم اباعبدالله الحسین(ع) در دل های بسیاری ماند.

با اینحال آن روزگاران، عاشقان اهل بیت، برای سالیان طولانی محرم و صفر را در مساجد و حسینیه ها و خانه ها برگزار کردند، آن هم با آروزی اینکه سال بعد کربلا را ببینند و بیشمار از آنان ندیدند.

حالا امسال با عقلانیتی که در علما و مراجع شیعه می توان سراغ گرفت، ایرانی ها جهت کاهش ریسک ابتلا به ویروس و تلفات ناشی از آن، شیوه های جدیدی به اجرا گذاشتند.

اربعین در کرونا

علاوه بر برگزاری مراسم زیارت عاشورا به صورت خانوادگی، و برپایی روضه خوانی خانگی و ده ها برنامه دیگر ابتکاری ، امسال حال و هوای اربعین به شبکه های اجتماعی منتقل شد. عده ای تصاویر و ویدئوهای سال های قبل را در گروه ها و شبکه های مختلف به اشتراک گذاشتند و گروهی دیگر دست به کار خاطره نویسی از اربعین های سال های قبل شدند.

در این میان خیلی ها نیز نهضت یاری رسانی به مستمندان را که امسال روزگارشان سخت تر شده است، به عشق امام حسین وسعت بخشیدند؛ هرکس به وسع خود و تقریبا به میزان سفر اربعینی هرساله!

برچسب‌ها عراق اربعین نجف بغداد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: عراق اربعین نجف بغداد عراق اربعین نجف بغداد اخبار کنکور سال های قبل ایرانی ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۷۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقطه عطف وارثان جبهه دفاع از حرم «حماسه خانطومان» است

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سیاوش مسلمی در پیامی فرارسیدن هشتمین سالگرد حماسه کربلا خان طومان شهادت ۱۶ مدافع حرم و خط شکن لشکر ۲۵ کربلا در راه دفاع از حرم و حریم ولایت در منطقه خان طومان سوریه را گرامی داشت.

وی در این پیام آورده است، اردیبهشت ماه برای مازندرانی‌ها یادآور حماسه بزرگ و پرغروری است، حماسه‌ای که تقویم سراسر افتخار علوی‌ها را با نام و واژگانی نام آشنا از تاریخ مردمان همین دیار مزین کرده و آن اردیبهشت مقاومت و حماسه کربلای خان طومان است.

حال که هشتمین سال از آن تاریخ و حماسه مقتدرانه و غرورآفرین و در عین حال غم انگیز به واسطه از دست دادن جمعی از بهترین نیروهای لشکر همیشه پیروز ۲۵ کربلا می‌گذرد برای خیل عظیمی از اقشار و آزادگان ابعاد و جنبه‌های وسیع‌تری از حماسه کربلای خان طومان و اتفاقات و رشادت‌هایی که توسط ظفرمندان مازندرانی در فروردین و اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ در راه دفاع از حرم اهل بیت علیه السلام صورت گرفته، آشکار و عیان شده است.

اگر نقطه عطف لشگر ویژه ۲۵ کربلا در جنگ ۸ ساله فتح فاو بوده، نقطه عطف وارثان آن فاتحان در جبهه دفاع از حرم حماسه خانطومان است؛ هر چند فتحی در این مقطع از تاریخ صورت نگرفته اما آن مقاومت و دفاع جانانه رزمندگان قوی و خط نگهدار مازندرانی در مقابل آن تهاجم همه جانبه گروه‌های تروریستی و تکفیری با آن ادوات و تجهیزات بی شماری که به میدان آورده بودند، برای همیشه در اذهان ماندگار شده است؛ مقاومتی که به اذعان همه فرماندهان ارشد نظامی حاضر در جنگ سوریه، اگر صورت نپذیرفته بود نه تنها فتوحات قبلی محور مقاومت به دست دشمنان تکفیری می‌افتاد بلکه پیروزی‌های بعدی محور مقاومت نیز در بازپس گیری و نابودی داعشی ها به همین راحتی‌ها به دست نمی‌آمد

حال آنچه یقین است و در آینده ابعاد آن روشن‌تر خواهد شد و هیچ شک و تردیدی هم در آن نبوده و نخواهد بود حماسه‌ی بزرگی است که توسط غیورمردان لشکر ۲۵ کربلا در منطقه خانطومان سوریه خلق شده، آنگاه که این مدافعان حرم مازندرانی مأمور به تکلیف بوده‌اند در مقابل آن جنگ نابرابر و فتنه پلید دشمن تا آخرین نفس و تا پای جان جانانه ایستادند و مایه سربلندی و سرافرازی نه تنها این خطه بلکه جهان اسلام شدند

اما در همه این ۸ سال از همان روزهای اول اعلام خبر شهادت تا بازگشت پیکرهای مطهر و بعد از آن، این صبر و سیره زینبی خانواده‌های این مدافعان حرم خود حماسه‌ای دیگر بوده، بصیرت و استقامت پدران، مادران، همسران و فرزندان این ستاره‌های درخشان آسمان ایثار و جهاد نه تنها بسیاری از فتنه‌های دشمن را نقش برآب کرد بلکه تبیین گر راه سرخ شهادت و مسیر سبز ظهور و پرورش دهنده هزاران هزار مدافع حرم در راه دفاع از آرمان‌های انقلاب بوده و هست که جا دارد خاضعانه در پیشگاه والای آنان ادای احترام کنم

و حال در پایان در سالی که برگزاری دومین کنگره بزرگداشت شهدای مازندران را پیش رو داریم باید این حماسه بخش ویژه ای از این رویداد بزرگ شهدایی را در برگیرد، ضمن آنکه بر همه قشرها، نسل‌ها به خصوص دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی، رسانه‌ای و هنری استان همواره یک تکلیف است که بیش از گذشته در بزرگداشت و گرامیداشت حماسه کربلای خانطومان همت گمارند و نام اردیبهشت مقاومت را برای همیشه زنده، بزرگ و بلندآوازه بدارند.

کد خبر 6097705

دیگر خبرها

  • نقطه عطف وارثان جبهه دفاع از حرم «حماسه خانطومان» است
  • زائران ایرانی آماده حج تمتع شدند + تصاویر
  • ایرانی‌هایی که در کشور خود هم برگ هویت ندارند
  • معناهای آشکار و پنهان در پوستر نمایشگاه امسال کتاب تهران
  • بی خانمانی ایرانی‌ها را تهدید می‌کند/ هر سال تعداد بیشتری از مردم توان اجاره مسکن را از دست می‌دهند (فیلم)
  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی
  • باید یک تفاهم بزرگ رسانه‌ای میان ایران و عراق اتفاق بیفتد
  • ◄ زمان افتتاح فرودگاه کربلا اعلام شد!
  • پیشنهاد استاندار خوز‌ستان برای صدور گذرنامه اتباع ‌در اربعین
  • کربلا قطعا جنت الاعلامه + فیلم